Adjika jest ostra, aromatyczna

Adjika jest ostra i aromatyczna

Tatiana M. 18 sierpnia 2016 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzAdjika jest ostra, aromatyczna Do przepisu

To bardzo aromatyczna i smaczna adjika, gorąco polecam jej wykonanie!

Złożoność: łatwo Porcje: 1GotowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘmięsiste pomidory 2 kgświeży czosnek (głowa) 4 szt.papryczka chili (suszona) 1 garśćolej roślinny 0,5 łyżki.sól do smakucukier do smakumieszanka przypraw suszonych (papryka czerwona, cebula, musztarda (ziarna), papryka słodka zielona, ​​kminek, pieprz czarny, marchew) 3 łyżki. l.ocet 9% 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Najważniejsze w tej adjice jest mieszanka przypraw! Mam już gotowy, ale możesz go złożyć samodzielnie, biorąc wszystkie składniki 1:1; Pomidory i czosnek zmiel w maszynce do mięsa, wlej wszystko do pojemnika i podpal. Dodać przyprawy, olej, dodać sól i cukier (ponieważ wszystkie pomidory mają różną kwasowość, lepiej posypać cukrem i solą według własnego uznania), ja dodałam 1 łyżkę. l. cukier i 2,5 łyżki. l. sól; Po ugotowaniu ugotuj adjika do pożądanej grubości (ja gotowałam około 1 godziny), następnie dodałam ocet i papryczkę chili i gotowałam kolejne 7 minut.

Krok 2

Wlać adjika do wysterylizowanych słoików i zamknąć sterylizowanymi pokrywkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja