Abchaski adjika aparpyldzhika

Abchaski adjika aparpyldzhika

Yasim 31 marca 20085,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział19KomentarzJak gotować abchaską adjika aparpyldzhika Abchaski adjika aparpyldzhika Jak gotować abchaską adjika aparpyldzhika Abchaski adjika aparpyldzhika Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 740,26 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 37,49 g/8,44 g/148,11Sos/dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘgruba sól – do smakukoperek – 2 pęczkikolendra (ziarna) – 1 łyżka. l.świeża posiekana bazylia – 3 pęczkikolendra – weź tyle, że pęczek ledwo mieści się w dłonipapryka ostra, czerwona – co najmniej 1 kgmłody czosnek – 5 dużych główek Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zacznijmy od pieprzu. Odetnij niedopałki, przekrój na połówki i wzdłuż. Usuń nasiona i przegrody. Włóż do głębokiej miski i zalej ciepłą wodą. Trzymaj paprykę w wodzie przez 3 godziny, co godzinę spuszczaj wodę. Jeśli nie chcesz namoczyć i jeszcze bardziej zaostrzyć adjika, możesz po prostu dodać pieprz. Po upływie 3 godzin zbieramy wszystkie warzywa, kilkakrotnie przepuszczamy czosnek i paprykę przez maszynę do mięsa. Idealnie, adjika jest mielona między kamieniami, co pozwala zachować wszystkie olejki eteryczne i uzyskać idealną konsystencję. Jeśli starczy Ci cierpliwości i kamieni – śmiało! Następnie potrzebujesz mielonej kolendry. Mielimy go w moździerzu i wysyłamy do adjiki. Teraz dodaj sól (grubą) do adjiki. Tutaj to kwestia gustu. Możesz umieścić trochę lub możesz go dokładnie wypełnić. Dla lepkości i pikanterii można dodać zmielone orzechy włoskie. WAŻNE: Podczas obierania papryki należy nosić rękawiczki, aby uniknąć jakichkolwiek niespodzianek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja