My, niczym łosoś jadący na tarło, nie szukamy prostych sposobów: eksperymentujemy z czerwoną rybą w poszukiwaniu nowych smaków. Tak więc lekkim, ale wytrawnym ruchem ręki wyniosły gravlax zamienia się w pikantny tylax, a makaron staje się miejscem spotkania dwóch różnych łososi.
Tatar z łososia z domowym majonezem wasabi
Majonez wasabi to nieoczekiwany, ale przyjemny dodatek do tataru z łososia. Majonez przygotowywany jest w technologii konwencjonalnej, ale z dodatkiem pasty wasabi.
Tatar z łososia z domowym majonezem wasabi
Łosoś Tylax
Tylax to zasadniczo tajski gravlax, przekąska z marynowanego na zimno łososia na każdą okazję. Zamiast liści limonki można użyć trawy cytrynowej, krojąc ją cienko.
Łosoś Tylax
Zupa z główką łososia
Łosoś to tłusta ryba, więc nawet jedna głowa wystarczy, aby przygotować bogatą, aromatyczną zupę rybną. Jeśli do głowy dodamy ogon, korpus ryby lub skórę pozostałą po przygotowaniu dania głównego, wyjdzie świetnie.
Zupa z główką łososia
Idealny łosoś z grilla
Łosoś z grilla to bardzo proste danie. Ale żeby było idealnie, trzeba znać jedną technikę technologiczną. Gotowość uzyskana przy użyciu tej technologii przez wszystkich producentów łososia uznawana jest za idealną – pozwala poczuć prawdziwy smak ryby.
Idealny łosoś z grilla
Makaron z dwoma łososiami
Do popularnego makaronu z łososiem w kremowym sosie uzupełniliśmy kolejny rodzaj czerwonej ryby – różowy łosoś wędzony na gorąco. Jeśli chcesz, możesz udekorować makaron jakimś kawiorem z łososia.
Makaron z dwoma łososiami
Delikatny łosoś sous vide w wolnowarze z sosem koperkowym
Ryba gotowana metodą sous vide, podobnie jak mięso, po przekrojeniu wygląda na surową. Dzieje się tak dlatego, że białko koaguluje stopniowo w niskiej temperaturze i nie zmienia koloru. Łosoś sous vide jest właściwie gotowy.
Delikatny łosoś sous vide w wolnowarze z sosem koperkowym
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #łosos #dania z łososia #dania z łososiaPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych