6 dań z łososia o doskonałym smaku

6 dań z łososia o doskonałym smaku

My, niczym łosoś jadący na tarło, nie szukamy prostych sposobów: eksperymentujemy z czerwoną rybą w poszukiwaniu nowych smaków. Tak więc lekkim, ale wytrawnym ruchem ręki wyniosły gravlax zamienia się w pikantny tylax, a makaron staje się miejscem spotkania dwóch różnych łososi.

Idealny łosoś z grillaZupa z główką łososiaMakaron z dwoma łososiamiŁosoś TylaxTatar z łososia z domowym majonezem wasabiŁosoś sous vide w powolnej kuchence z sosem koperkowymIdealny łosoś z grilla

Tatar z łososia z domowym majonezem wasabi

Majonez wasabi to nieoczekiwany, ale przyjemny dodatek do tataru z łososia. Majonez przygotowywany jest w technologii konwencjonalnej, ale z dodatkiem pasty wasabi.

Tatar z łososia z domowym majonezem wasabi

Łosoś Tylax

Tylax to zasadniczo tajski gravlax, przekąska z marynowanego na zimno łososia na każdą okazję. Zamiast liści limonki można użyć trawy cytrynowej, krojąc ją cienko.

Łosoś Tylax

Zupa z główką łososia

Łosoś to tłusta ryba, więc nawet jedna głowa wystarczy, aby przygotować bogatą, aromatyczną zupę rybną. Jeśli do głowy dodamy ogon, korpus ryby lub skórę pozostałą po przygotowaniu dania głównego, wyjdzie świetnie.

Zupa z główką łososia

Idealny łosoś z grilla

Łosoś z grilla to bardzo proste danie. Ale żeby było idealnie, trzeba znać jedną technikę technologiczną. Gotowość uzyskana przy użyciu tej technologii przez wszystkich producentów łososia uznawana jest za idealną – pozwala poczuć prawdziwy smak ryby.

Idealny łosoś z grilla

Makaron z dwoma łososiami

Do popularnego makaronu z łososiem w kremowym sosie uzupełniliśmy kolejny rodzaj czerwonej ryby – różowy łosoś wędzony na gorąco. Jeśli chcesz, możesz udekorować makaron jakimś kawiorem z łososia.

Makaron z dwoma łososiami

Delikatny łosoś sous vide w wolnowarze z sosem koperkowym

Ryba gotowana metodą sous vide, podobnie jak mięso, po przekrojeniu wygląda na surową. Dzieje się tak dlatego, że białko koaguluje stopniowo w niskiej temperaturze i nie zmienia koloru. Łosoś sous vide jest właściwie gotowy.

Delikatny łosoś sous vide w wolnowarze z sosem koperkowym

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #łosos #dania z łososia #dania z łososiaPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy

Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja