5 niedrogich, ale niesamowicie pysznych dań z makaronu

5 niedrogich, ale niesamowicie pysznych dań z makaronu

Makarony to jeden z najtańszych produktów na półkach naszych sklepów. Gotują bardzo szybko i istnieją tysiące opcji dań z makaronem. We Włoszech istnieje około 450 rodzajów samych makaronów i setki rodzajów sosów. Przygotowaliśmy dla Ciebie wybór niedrogich, ale bardzo ciekawych i smacznych dań makaronowych na różne okazje.

PastaSpirale z cukinią, marchewką i kalmaramiPasta

Digalini, soczewica, boczek i bulion warzywny – dwa dania obiadowe na jednym talerzu

Makaron z soczewicą to doskonałe danie na obfity lunch, pierwszy i drugi na jednym talerzu. Nie zdziw się bliskością makaronu i soczewicy; jest to powszechna opcja we Włoszech. A Włosi dużo wiedzą o makaronach!

Makaron z soczewicy

Makaron jajeczny, podroby z kurczaka, suszone grzyby, szynka – makaron rzymski

Fettuccine alla Romana to jedno z kulinarnych arcydzieł ubogiej, ale bardzo smacznej kuchni rzymskiej, na którą składają się niedrogie i dostępne składniki: podroby z kurczaka, garść suszonych grzybów, resztki tłuszczu odcięte z szynki i makaron jajeczny.

Fettuccine w stylu rzymskim

Ciasto lasagne, szynka, pieczarki, ser i sos beszamelowy – bułka na rodzinną ucztę

Niedzielny obiad to tradycyjna rodzinna uczta. A danie główne na stole to pożywne, domowe i ulubione przez wszystkich danie Twojej mamy lub babci. Rolada Jaskółczego Nest jest właśnie takim przepisem.

Jaskółcze gniazda

Fusilli, cukinia, marchewka i kalmary – idealne danie na obfity obiad

Spirale z kalmarami to idealne danie na obiad: niedrogie i niedrogie produkty, szybkie w przygotowaniu, sycące i zdrowe. Marzenie każdej gospodyni domowej.

Spirale z cukinią, marchewką i kalmarami

Tortelli, ogony ogonowe, warzywa, aromatyczne zioła i wytrawne wino – duże ravioli dla dużej rodziny

Zapraszamy Cię do ciężkiej pracy i prawdziwego zaskoczenia swoich gości, przygotowując tortelli ogonowe – duże ravioli. Do nich używamy pysznego nadzienia z mięsa ogonowego. Nic więc dziwnego, że szefowie kuchni na całym świecie tak je uwielbiają. Główną tajemnicą ogonów jest długie i powolne duszenie, wtedy ten produkt pokaże się w całej okazałości. Koszt dania okazał się dość wysoki, ponieważ ogony duszone są w winie. Ale możesz zastąpić wino bulionem, okaże się również bardzo smaczne i zaoszczędzisz 350 rubli.

Tortelli ogonowe

Na przygotowanie tych pięciu dań wydano 1730 rubli.

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #makaron #fettuccine #grzyby #Włochy #soczewica #cukinia #oszczędna gospodyni domowa #kałamarnicaPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ? Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja