5 fajnych pomysłów na to, co ugotować z tofu

5 fajnych pomysłów na to, co ugotować z tofu

Neutralny smak tofu, sera produkowanego z nasion soi, pozwala na różnorodne eksperymenty kulinarne. Dodaj go do innych składników o jasnych smakach, a efektem będzie aromatyczne, zdrowe i satysfakcjonujące danie – zupa, makaron, sałatka lub sos warzywny.

Miso z tofu

Zarówno miękkie, jak i twarde tofu doskonale komponują się z zupą miso i pastą miso w sosach.

Zupa Miso z tofu

Sos Sałatkowy Tofu

Miękkie tofu ubite z dowolnymi ziołami w proporcji 1:1 to doskonały dressing do pieczonych sałatek warzywnych.

Sos Sałatkowy Tofu

Sałatka z tofu

Miękkie (jedwabiste) tofu dobrze komponuje się z sałatką z ogórków i kapusty pekińskiej, szczególnie polane olejem sezamowym i posypane prażonymi ziarnami sezamu.

Sałatka Jarzynowa Z Tofu

Smażyć z tofu

Twarde tofu, odsączone na papierowych ręcznikach, panierowane w skrobi i smażone na oleju roślinnym, jest doskonałym dodatkiem do wszelkich smażonych warzyw, takich jak brokuły, papryka, marchew, imbir, czosnek i zielona cebula.

Smażone warzywa z tofu

Zupa ramen z tofu

Podobnie jak smażone, przygotowane twarde tofu można dodać do bulionu warzywnego z makaronem ramen.

Ramen z tofu

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #ser tofu #ser sojowy #zupa misoPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?

Brak komentarzy

Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja