Wczesną wiosną szczególnie potrzebujemy jasnych kolorów, przyjemnych emocji i świeżych smaków, aby uciec z niewoli długiej, monochromatycznej zimy. Siergiej Ryachowszef kuchni restauracji LESNOY poleca sesję terapia kolorami w kuchni: w jego oryginalnych przepisach śnieżnobiała stracciatella spotyka się z jasnoczerwoną sałatką z pomidorów i truskawek, zielone awokado zaprzyjaźnia się z pomarańczowym mango, nadziewane pardwa – z sosem żurawinowym i biszkopt – z puree malinowym. Prawdziwa uczta dla oczu, uzupełnienie witamin i po prostu bardzo radosne i smaczne jedzenie.
Stracciatella z truskawkami i pomidorami
Delikatna, o wyraźnym kremowym smaku stracciatella dobrze komponuje się zarówno z pomidorami, jak i truskawkami. Jeśli nie jesz chleba, po prostu pomiń go w przepisie i podawaj sałatkę w stylu słynnego caprese, przekrawając pomidory i posypując stracciatellą i truskawkami.
Stracciatella z truskawkami i pomidorami
Sałatka z awokado, mango i pistacjami
Wczesną wiosną ze wszystkiego, co świeże i sezonowe, w sklepach pozostają już tylko egzotyki. Dlatego sałatka z awokado, mango i pistacjami to coś, co poprawi Ci humor i na nowo poczujesz smak życia i przygód w kuchni. Do kremowego awokado dodajemy czerwony słodki miąższ mango, na chrupkość bierzemy do towarzystwa sałatę, szpinak, szparagi, ogórki i nasiona, a wszystko doprawiamy ciepłym sosem z soku pomarańczowego, imbiru i cytryny. Pozostaje tylko dodać maliny na wierzch sałatki – a jasna witaminowa „przystawka” na ważny obiad pojawi się w całej okazałości.
Sałatka z awokado, mango i pistacjami
Cietrzew leszczynowy z kaszą bulgur
Cietrzew faszerowany kaszą bulgur to danie świąteczne, ale zawsze jest powód do świętowania. Mięso cietrzewia jest delikatniejsze od kurczaka, dlatego ważne jest, aby nie rozgotować go w piekarniku. Nawiasem mówiąc, w ten sam sposób możesz ugotować dowolnego małego ptaka – na przykład kurczaki korniszonowe lub przepiórki. Pasuje do nich również kuszący leśny aromat rozmarynu, borowików i żurawiny.
Cietrzew leszczynowy z kaszą bulgur
Domowy biszkopt ze świeżymi malinami i kwaśną śmietaną
Domowy biszkopt ze świeżymi malinami i kwaśną śmietaną – to uwielbiana przez wielu śmietana, tylko w nowym wydaniu i wydaniu. Połączenie różnych tekstur: biszkoptu czekoladowego, orzechów, jagód, daktyli, kwaskowatości puree malinowego i zwiewnej chmury kremu sprawia, że ciasto zapada w pamięć i nie nudzi, ale wszystkie te triki jednocześnie nie komplikują zbytnio przygotowania.
Domowy biszkopt ze świeżymi malinami i kwaśną śmietaną
Przepisy dostarczone przez Siergieja Ryachowa, szefa kuchni restauracji LESNOY.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #pistacje #przepisy od szefa kuchniPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ? Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych