4 dania rybne od szefa kuchni, które nie pozostawią nikogo obojętnym

4 dania rybne od szefa kuchni, które nie pozostawią nikogo obojętnym

4 dania rybne od szefa kuchni, które nie pozostawią nikogo obojętnym

gastronomia 24 marca 2021 r4,83 (6)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz

Dania z ryb i owoców morza mogą być nie tylko smaczne i zdrowe, ale także modne. Kirill Martynenko, szef kuchni restauracji KREVETKA Seafood, proponuje przygotowanie 4 bardzo modnych w tym sezonie dań rybnych – poke z węgorzem i poke z łososiem, sałatka islandzka z łososiem i kalmarem oraz duży garnek gorących krewetek.

Szturchnij węgorzemZapiekanka z krewetekSałatka Islandzka Poke z pstrągiem i mango Szturchnij węgorzemZapiekanka z krewetek

Garnek gorących krewetek na przystawkę

Krewetki najczęściej podaje się na zimno jako przystawkę. A my proponujemy całą patelnię krewetek Magadan – na gorąco. Krewetki polecamy podawać z opiekaną bagietką.

Zapiekanka z krewetek

Sałatka islandzka zamiast Oliviera

Sałatka islandzka to oryginalna odpowiedź Kirilla Martynenko na ulubioną przez wszystkich sałatkę Olivier. Zamiast łososia można użyć tuńczyka lub krewetek.

Sałatka Islandzka

Modne szturchacze z węgorzem

Poke to jedno z głównych dań kuchni hawajskiej. W swojej nowoczesnej formie poke wykracza już poza kuchnię. Wielu szefów kuchni przygotowuje poke w stylu azjatyckim. Ryż, warzywa, ryby (najczęściej surowe) czy owoce morza pozostają w tym daniu niezmienione. Poke z węgorzem można podawać zarówno jako gorącą przystawkę, jak i danie główne.

Szturchnij węgorzem

Poke z łososiem i gruszką

Najpopularniejszą wersją poke na Hawajach jest ahi poke, tuna poke. Proponujemy przygotować poke z łososiem i gruszką i podać to danie w niekonwencjonalny sposób.

Poke z pstrągiem i gruszką

Przepisy dostarczone przez Kirilla Martynenko, szefa kuchni marki restauracji KREVETKA Seafood.

Cyryl Martynenko

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #krewetki #przepisy na gruszki #Kirill Martynenko #przepisy od szefa kuchni #KREVETKA Restauracja z owocami morzaPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość aleks5555xzaleks5555xz24 marca 2021 r

Wręcz przeciwnie, nigdy nie jadamy krewetek na zimno! Lubimy je na gorąco, a z dodatkiem smacznego bulionu. Zimne nie są już takie smaczne!

00Odpowiedź Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja