3 sekrety gorącego grillowania od ucznia Stephena Hawkinga i mistrza świata w grillowaniu
Olga Zacharowa 20 kwietnia 2022 r4,33 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz
Przydatne mogą okazać się porady kulinarne od sąsiadki ze wsi, najlepszej przyjaciółki czy babci. Ciekawe jest też oglądanie programów w Internecie i telewizji, w których szefowie kuchni dzielą się swoimi przepisami, ale książki też nie zostały jeszcze anulowane. Zwłaszcza jeśli napisałeś książkę Nathan Paul Myhrvold, były dyrektor ds. technologii w firmie Microsoft i zapalony griller. Oto trzy wskazówki od Paula, naukowca, pisarza i smakosza, które możesz zastosować już teraz.
W 2011 r Nathan Paul Myhrvold z Chrisem Youngiem i Maximem Biele opublikował książkę Kuchnia modernistyczna: sztuka i nauka gotowania. Ta niezwykła, 6-tomowa encyklopedia, oparta na latach badań naukowych, obala powszechne nieporozumienia kulinarne i oferuje optymalne metody gotowania. Szef kuchni David Chang nazwał publikację „książka kucharska, która zakończy wszystkie książki kucharskie”.
W 2018 roku Paul współpracował z magazynem GQ przy wydaniu Książka „Jak wygrać w życiu”. To zbiór wywiadów ze sławnymi i odnoszącymi sukcesy osobami, a także wskazówki krok po kroku, jak odnieść sukces w modzie, sporcie, kuchni i gastronomii, biznesie i nie tylko. Wskazówki dotyczące grillowania stamtąd.
Więcej blasku
Jeśli grillujesz lub grillujesz, zabezpiecz folią wokół źródła ciepła. Myhrvold porównuje działanie folii do sposobu, w jaki patrzymy na swoje odbicie w lustrzanym korytarzu wesołego miasteczka. „Wydaje się, że jedzenie „widzi” niekończące się kopie ognia i w tym czasie ciepło rozprzestrzenia się poza krawędzie grilla”.. Zwiększa to przestrzeń, w której ciepło pozostaje stałe, dzięki czemu żywność gotuje się bardziej równomiernie.
Król wzgórza
Jeśli używasz węgla drzewnego do rozpalenia ognia, ułóż go w piramidę, aby zmaksymalizować kontakt kawałków ze sobą. Rozpal konstrukcję palnikiem, kierując płomień do krawędzi piramidy, aby przyspieszyć jej zapalenie. „Lżejszy płyn na pewno działa, ale jeśli go przepełnisz (a jest to bardzo łatwe do zrobienia), od razu zauważysz zapach i na pewno zjesz go razem z przygotowanym jedzeniem”.. Gdy węgle staną się białe, zniszcz piramidę i ułóż węgle w równej warstwie.
Tłuszcz jest ważny!
Grillowanie (i grillowanie) wymaga tłuszczu. Jeśli przygotowujesz warzywa lub chude mięso, umieść w pobliżu tłuste mięsa, bekon i smalec. Dzięki temu całe danie będzie nie tylko soczyste, delikatne i, szczerze mówiąc, apetyczne. „To tłuszcz kapiący na węgle tworzy ten niepowtarzalny aromat, za który tak kochamy jedzenie na otwartym ogniu. A nie same rozżarzone węgle, jak sądzi większość ludzi!”. Jeśli nie masz pod ręką tłustego mięsa, możesz spryskać (spryskać z butelki ze sprayem) rafinowanym olejem słonecznikowym warzywa lub chude mięso. Ale nie należy dolewać oliwy do węgla.
Tłuszcz jest potrzebny do mięsa i innych potraw z grilla, ale wilgoć jest przeciwwskazana. Dlatego pamiętaj, aby wytrzeć do sucha każdy kawałek, skrzydełko lub plasterek. „Jeśli poza żywnością znajduje się woda, dużo energii zostanie zużyte na jej odparowanie”.. Niech lepiej będzie przeznaczyć go na smażenie potraw, niż na odparowywanie niepotrzebnej wody.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #tajemnicegotowania #grill #bbq #lifehackPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość Konstanca6 sierpnia 2020 r
Przydatne sekrety.
00Odpowiedź Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych